Sektor NVO vesti

O snažnim ženama na početku 16. Uhvati film festivala

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Predstavljanjem dve knjige: Duga, srce, sunce, autorke Bojane Nešić i Žene koje menjaju stanje stvarnosti, izdavača Iz kruga Vojvodina, 24. septembra od 17h u Kulturnom centru Novog Sada, započeće bogat umetnički program 16. izdanja Uhvati film festivala.

Knjigu „Duga, sunce, srce“, autorke Bojane Nešić, predstaviće Dimitrije Stamenković, ispred izdavača Komshe Publishing. Ovo je Bojanino prvo delo i prikazuje ličnu i emotivnu porodičnu priču, kao i sve teškoće, izazove i pobede koje donosi život sa detetom sa smetnjama u razvoju. Publika će virtuelno moći da se upozna i sa autorkom, preko specijalno pripremljenih videa u kojima će ona čitati odlomke svoje knjige.

Žene koje menjaju stanje stvarnosti”, izdavača Iz Kruga Vojvodina, druga je knjiga koja će se predstaviti prvog dana Festivala. Ona predstavlja serijal intervjua sa novosadskim aktivistkinjama za prava osoba sa invaliditetom i svojevrsnu galeriju ženskih portreta. O njoj će govoriti Svjetlana Timotić, predsednica Iz kruga Vojvodina, koja će sa publikom podeliti istoriju aktivizma žena sa invaliditetom i diskutovati na temu da li se aktivistkinjom rađa i(li) se postaje.

Ovogodišnje Uhvati film izdanje traje od 24-30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji KAO Parnas. Bogat umetnički program dešava se od 24-26. septembra od 17h, dok nas filmski takmičarski program očekuje od 27-30.septembra od 17h. Na rasporedu našle su se i dve radionice: Fotografija za sve i Film za sve, koje su na programu 29. odnosno 30. septembra od 10h.

Ovogodišnje 16. izdanje Festivala održava se pod motom „Kultura je za sve“, a podržalo ga je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Kompletan i detaljan program festivala Uhvati film dostupan je na: http://sr.uhvatifilm.org/program .

(http://uhvatifilm.org/)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.