Sektor NVO vesti

Poziv na obuku – Povećanje stručnosti i učešća žena iz jugo-zapadne Srbije u oblasti smanjenja rizika od elementarnih nepogoda

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Udruženje Fenomena iz Kraljeva poziva predstavnice civilnog sektora iz jugo-zapadne Srbije na jednodnevni trening: “Rodna perspektiva u oblasti upravljanja rizicima od nepogoda izazvanih prirodnim ili ljudskim faktorima”.

Iako katastrofe utiču na sve, one nisu rodno neutralne. One utiču na žene i muškarce na različite načine. Često uvećavaju postojeće nejednakosti, a rodna nejednakost se nalazi među najprisutnijm. Istorijski nepovoljan položaj žena, na primer ograničen pristup resursima i informacijama, kao i njihova ograničena moć u odlučivanju, ih čini ugroženim od uticaja katastrofa na različite načine u odnosu na muškarce. Zapravo, veoma često ovi nepovoljni položaji čine žene ugroženijim.

Zašto je rod bitan i zašto je bitno planirati učešće žena u svim segmentima smanjenja rizika od elementarnih i ljudskim faktorom izazvanih nepogoda?

Na seminaru ćete dobiti praktične alate i naučiti da ih primenite u svojim lokalnim mesnim zajednicama ili udruženjima i uradite procenu i rangiranje rizika od elementarnih i ljudskim faktorom izazvanih nepogoda u mestu gde vi živite, procenu ranjivosti i kapaciteta mesta u kojem živite, i plan reagovanja zajednice.

KADA: 17.novembar 2018. u 12 časova

GDE: Kraljevo (izabrane učesnice biće blagovremeno obaveštene o preciznoj lokaciji održavanja obuke)

BROJ UČESNICA: 15 učesnica/ka iz regiona jugozapadne Srbije.

TRENERICA: Višnja Baćanović, “Kuća rodnih znanja i politika”, http://genderhub.org.rs/visnja-bacanovic-konsultantkinja/

PRIJAVE PRIMAMO DO 1. NOVEMBRA 2018!

PRIJAVE SLATI NA: fenomenaneta@gmail.com

kontakt telefon: 065/230/5000

PRIJAVA treba da sadrži ime i prezime, naziv i sedište organizacije, kao i kratko motivaciono pismo (tri rečenice) zbog čega se prijavljujete na obuku.

Sve učesnice će dobiti sertifikat o učešću na obuci.

NAPOMENA: Biće obezbeđena refundacija putnih troškova učesnica/ka i ručak i osveženje. Obuku realizujemo u okviru projekta “Povećanje stručnosti i učešća žena iz Jugo-Zapadne Srbije u oblasti DRR tj. smanjenja rizika od prirodnih i ljudskim faktorom izazvanih nepogoda“, koji podržava OEBS.

@DAFFenomena

Facebook FenomenaKraljevo

www.fenomena.org

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.