Sektor NVO vesti

Predstavljanje nacionalne Procene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma predstavnicima OCD

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija poziva organizacije civilnog društva da prijave svoje predstavnike/ce za učešće na skupu: „Predstavljanje nacionalne procene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma predstavnicima organizacija civilnog društva“. Skup će se održati 1. novembra 2018. godine u Beogradu, hotel Konstantin, ulica 27. marta br. 12.

Nacionalnu procenu rizika od pranja novca i finansiranja terorizma predstaviće koordinatori procesa izrade ovog dokumenta kao i predstavnici relevantnih institucija u sistemu sprečavanja i otkrivanja pranja novca i finansiranja terorizma (Uprave za sprečavanje pranja novca, Ministarstva unutrašnjih poslova, Tužilaštva za organizovani kriminal i dr).

Procena rizika od pranja novca i finansiranja terorizma, koju je Vlada Republike Srbije usvojila 31. maja 2018. godine, predstavlja dokument u kome su procenjene pretnje i ranjivost od pranja novca i finansiranja terorizma na nacionalnom nivou, a rađen je kroz pet radnih grupa – procena pretnji, procena ranjivosti nacionalnog sistema, procena ranjivosti finansijskog sistema, procena ranjivosti nefinansijskog sistema i procena rizika od finansiranja terorizma. Akcioni plan za sprovođenje preporuka iz procene rizika od pranja novca i procene rizika od finansiranja terorizma usvojila je Vlada Srbije i objavljen je u Službenom glasniku (broj 55/18) 16. jula 2018. godine. Tekst Procena rizika, kao i Akcioni plan nalaze se na sajtu Uprave za sprečavanje pranja novca (www.apml.org.rs) i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom (https://goo.gl/oqTrvU).

Održavanje ovog skupa ima za cilj upoznavanje organizacija civilnog društva sa usvojenim dokumentom Procene rizika sa posebnim osvrtom na Procenu rizika finansiranja terorizma i ranjivosti neprofitnog sektora (NPO) od finansiranja terorizma, kao i sa identifikovanim nedostacima i slabostima, kao i aktivnostima koje je neophodno sprovesti u narednom periodu u cilju smanjenja ranjivosti ovog sektora od rizika finansiranja terorizma.

U izradi procene rizika od sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma učestvovalo je ukupno 154 predstavnika, od čega 124 predstavnika državnog sektora i 30 predstavnika privatnog sektora (obveznici, udruženja, komore i dr.)

Prijavljivanje za učešće na skupu vrši se isključivo elektronskim putem na adresu: jelena.todorovic@civilnodrustvo.gov.rs, najkasnije do srede, 31. oktobra 2018. godine u 13:00 časova.

Napominjemo da nismo u mogućnosti da nadoknadimo putne troškove učesnika/ca skupa.

Agenda

Pozivno pismo

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.