Sektor NVO vesti

Sastanak sa OCD koje deluju u oblasti sprečavanja širenja nasilnog ekstremizma i radikalizacije

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, organizuje sektorski sastanak sa organizacijama civilnog društva koje deluju u oblasti sprečavanja širenja nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode ka terorizmu.
Sastanak će se održati u utorak, 18. decembra 2018. godine, u Beogradu sa početkom u 11 časova, u zgradi Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz, 1. sprat, sala 129.

Cilj sektorskog sastanka je informisanje organizacija civilnog društva o trenutnim aktivnostima koje se sprovode u cilju realizacije ciljeva Nacionalne strategije za sprečavanje i borbu protiv terorizma za period 2017-2021. godine i pratećeg akcionog plana, pre svega u prioritetnoj oblasti 1 – Prevencija terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode u terorizam i planovima za naredni period nadležnih organa, kao i uspostavljanje saradnje sa organizacijama civilnog društva koje su aktivne u oblasti sprečavanja širenja nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode ka terorizmu. Takođe, na sastanku će biti reči o ključnoj ulozi koje civilno društvo ima u sprečavanju i borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode u terorizam kao i definisanju mogućih modela saradnje.

Pozivaju se sve zainteresovane organizacije civilnog društva koje aktivno rade u oblasti sprečavanja i borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode u terorizam da se prijave za učešće na ovom sastanku, putem e-mejl adrese: jelena.todorovic@civilnodrustvo.gov.rs, najkasnije do 11. decembra 2018. godine u 14:00.

Napomena: S obzirom na stručnost skupa i ograničen kapacitet sale, organizator moli da se prijave samo one organizacije koje se direktno bave gore navedenim pitanjima i temama. Organizatori zadržavaju pravo da, u nedostatku slobodnih mesta i u slučaju da delokrug rada organizacije koja je poslala prijavu ne pokriva pomenutu oblast, primljenu prijavu odbije.

Sa Nacionalnom strategijom za sprečavanje i borbu protiv terorizma za period 2017-2021. godine i pratećim akcionim planom možete se upoznati OVDE , dok u nastavku možete preuzeti Program rada sektorskog sastanka.

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.